Osuuskuntatoiminta ei ole juridiikkaa, taloutta tai tekniikkaa, vaan yhteisöllistä toimintaa lakien ja sääntöjen asettamissa raameissa. Raameissa voi liikkua ylös tai alas; vasemmalle tai oikealle; eteen tai taakse. Osuuskuntakokouksella on aina viime kädessä valta päättää osuuskunnan asioista itsenäisesti – osakkaat päättävät osuuskunnan suunnan – etenkin ollessaan yksimielisiä.

Jotta tuntuma oman yrityksensä toimintaan säilyisi, olisi tärkeää, että osakkat osallistuisivat osuuskuntakokouksiin mahdollisimman suurella joukolla ja olisivat valmiit kantamaan myös hallitusvastuuta.

Jokaisen osakkaan tulisi kuitenkin valmistautua osallistumaan tarvittaessa osuuskunnan toimintaan muutenkin. Esim. poikkeustilanteissa osakkaiden yhteistyö korostuu; kaikkien olisi osallistuttava hätätyöhön mahdollisuuksiensa rajoissa tiedonkulun varmistamiseen, veden jakeluun, kuljettamiseen jne.
Myös häiriötilanteiden ja ilkivallan tarkkailussa osakkaiden yhteistyö sekä palaute toiminnan ja palvelun laadusta on tarpeen.

Pikaviesti

Voit jättää meille pikaviestin ja otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Ei luettavissa? Vaihda Captcha-koodi.

Kirjoita hakusana ja paina enteriä